Olvasó

2017.06.19. 12:48

„Csak a szépre emlékezem” Egy kis nosztalgia!

Több mint 20 éve, hogy megszűnt, bezárta kapuját Tapolcán, a Halápi úton lévő Bakony Füszért.

Olvasó

Az egykori munkatársak szétszéledtek különböző munkahelyekre, vidékre, már csak ritkán találkoztunk egymással. Mindannyiunk életében lezárult egy fejezet.

Nem volt egy könnyű munkahely, munkánk nagy odafigyelést kívánt, sokat kellett túlórázni, ami nehéz volt a család mellett. Mégis szívesen gondolunk vissza, nagyon szép és jó emlékek maradtak bennünk. Az összetartás, a kollégák iránti tisztelet és egymás segítése fontos volt mindenki számára.

Kertész Gáborné, volt kollégánk ötletének és Holcsek Józsefné szervezőmunkájának köszönhetően, június 10-én Tapolcán, a Tópart bisztróba találkozóra hívtak bennünket. Ötvenöten vettünk részt, örültünk a találkozásnak, osztálytalálkozón már többször is voltunk, de egy megszűnt munkahely dolgozóinak találkozása nem mindennapi esemény.

Örültünk a viszontlátásnak, a visszaemlékezésnek munkahelyünkről, az együtt töltött évekről. Sokat beszélgettünk, felelevenítettük az elmúlt időszakot, a leltározásokat, a zárásokat, a régi kirándulásokat, az összejöveteleket, a névnapozásokat. Előkerültek a fényképek és még egy brigádnapló is, melybe most beírtuk a nevünket.

Holcsekné megőrzött jó néhány reklámanyagot, egy füszért emblémás transzparest is, amit kitettünk a találkozó ideje alatt. Úgy éreztük, mintha megállt volna az idő.

Felejthetetlen délután részesei lehettünk. A találkozás öröme, az együtt töltött évek emléke, a múlt felidézése, mind-mind mély nyomot hagyott bennünk. Szívünkbe zártuk ezt a napot és megbeszéltük, hogy két év múlva megismételjük.

Fotók: olvasó

Kovács Pálné

civil tudósító

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!