Olvasó

2015.07.02. 10:41

Csodálatos nap régi emlékekkel

Lehet, hogy egy ilyen hír nem kelti fel a kedves, ifjú olvasók érdeklődését, de talán az idősebbekét annál inkább.

Olvasó

Csodálatos napot szervezett a Botev iskola vezetősége, a tantestület egy jelentős része nekünk, nyugdíjasoknak, akik még ma is szeretettel, érdeklődéssel és nem kis büszkeséggel léptünk be egykori munkálkodásunk színhelyére. Az esemény azért lehet hírértékű, mert ma nem szokás visszatekinteni, az alapoktól eredeztetni egy intézmény korábbi működését.

Az is feltűnő, hogy vannak, akik törődnek az elődökkel , az idősekkel. Az iskola gondozott, korszerű, látszik, hogy a benne tanítók nemcsak létre hozzák, de őrzik is az értékeket , építenek az előző generáció teremtette alapokra. Az iskola szakmai hírneve is bizonyítja a benne folyó munka igényességét, úgy, mint ahogyan ez korábban is volt. Nekünk időseknek pedig lelket melengető a megemlékezés egykori munkálkodásunkról, eredményeinkről.

Belépve az épületbe Róka József igazgató úr fogadott bennünket nagy szeretettel, majd a könyvtárban a terített asztalok előtt sorfalat álló kollégák, akikkel még együtt dolgoztunk. Öröm volt a viszontlátás. A köszöntőt követően kíváncsiak voltak, mi történt velünk. A megszólalásokból kihallatszott a hivatás szeretete, az alázat, amellyel korábbi munkájukat végezték nyugdíjas társaim. Azt hiszem, sokáig fogjuk még emlegetni, dédelgetni magunkban e néhány kedves óra emlékét.

Kedves Botevesek köszönjük, jó egészséget és eredményes munkát, a szünidőre pedig jó pihenést kívánunk!

Környei Jánosné 
Veszprém

Címkék#botev

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!