Olvasó

2016.09.23. 13:16

Egy kirándulás élményei

A Sárvári Városi Karitatív Krízis csoport és az Aranyhíd, ami Összeköt Alapítvány szervezésében sok szép utazásban volt már részünk határon innen – határon túl.

Civil Tudósítónktól

Úgy éreztük, hogy egy szép napra virradtunk, s próbáltuk elfelejteni a gondokat. Az útirány Felcsút, a Puskás Ferenc akadémia, a Vál-völgyi Kisvasút és az arborétum. A kisvasút, amely az Alcsútdobozi Arborétum és a Puskás akadémia megállóhely között közlekedik. Sok turista látogat erre a szép helyre. A gyerekeket vidám kikapcsolódás, a felnőtteket tartalmas nosztalgiázás várja itt. A felcsútiak büszkesége az akadémia, amely Makovecz Imre építész nevéhez fűződik. Az idegenvezető elmondása szerint sajnos ő már nem tudta befejezni a munkáját, mert a sors közbeszólt, a tanítványaira maradt ez a feladat.

További sétánk célja az arborétum volt. Hogy milyen a sors iróniája: a csoport nagy örömére egy nem mindennapi élményben volt részünk, amikor Orbán Viktor miniszterrel volt szerencsénk találkozni. Szülőfalujában, Felcsúton  épp ünnepélyes családi összejövetel volt. Nagy öröm töltötte el a szívünket, szeretetteljes, tiszta szívű beszélgetése mindannyiunkat lenyűgözött. 

Felejthetetlen élményt nyújtott az egynapos kirándulás, amit hasznosan tölthettünk el. Egy kis kitérővel a móri pincesort is meglátogattuk, sokak örömére. Hazafelé fáradtan, de mosolyogva süppedtünk bele az autóbusz üléseibe. Köszönet Süle Ferencnének fáradhatatlan és áldozatos munkájáért. Mindenki nevében egy útitárs:


Kovács Józsefné, Kemeneshőgyész

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!