megvalósult álom

2017.11.15. 16:42

Ezüst minősítést szerzett a Jubilate Nőikar Olaszországban

Az olaszországi Riva del Gardában járt az ajkai Jubilate Nőikar október 14-18-ig az „In … Canto sul Garda” elnevezésű 12. Nemzetközi Kórusfesztiválon és versenyen.

olbasoi

Az eseményen több mint 30 kórus több mint 900 énekese vett részt a világ minden tájáról. Hat kategória várta az érdeklődőket – kicsiktől a nagyokig. Az eseményeknek Riva del Garda és Arco városa adott otthont. Felvonulás, barátságkoncertek színesítették a fesztivált. Természetesen elmaradhatatlan a nyitó- és záróünnepség. Magyarországot három kórus képviselte, közöttük mi voltunk az egyik.

Pár nappal ezután a fantasztikus fesztivál után kezd csak tudatosulni bennem az ott elért eredmény. Miért is? Hogy ez a maroknyi, csak pár éves múltra visszatekintő, nem a fiatalabb korosztályból álló, teljesen amatőr csapat eljutott – az általam úgynevezett – hobbiénekléstől erre a szintre, és méltón képviselte hazánkat, városunkat és a Civil Fórum Padragkútért Egyesületet. A nőikarok (kötelező mű nélkül) kategóriában ezüst-minősítés X. fokozatát – ami már majdnem arany – kaptuk. Ahogy az egyik ismerősünk köszöntött bennünket: „férfimunka” volt a heti egy próbával.

Köszönöm „lányok”, mert a csoda megtörtént: nagyon összeszedtétek magatokat, mindenki a maximumot nyújtotta. Büszke vagyok rátok! Az itthoni arany mellett van egy nemzetközi ezüstünk is. Csak hinni és akarni kell, hogy meg tudjuk csinálni! Köszönet Vörös Jánosné, Klári zongorakísérőnknek is a kiváló kíséretért és a sok hasznos jó tanácsáért. Nélküle nem ment volna!

Utazásunk fő célja mellett jutott idő a kirándulásokra is. A táj szépsége magával ragadta az embert. A mediterrán éghajlatnak köszönhetően pálmafák sora szegélyezte a gyönyörű virágos parkokat. Az égiek is velünk voltak, a 26 fokos nyári melegben élveztük a táj szépségét. Jártunk a Varone-szurdok vízesésnél és botanikus kertben, Riva del Garda és Arco nevezetességeivel ismerkedtünk, meghódítottuk az arcoi várat, mely előző napokban még elképzelhetetlen volt, felmentünk a Monte Baldora felvonóval, megnéztük a Scaligeri várat Malcesineben, és hazafelé útba ejtettük Sirmione városát.

Utunkon elkísértek bennünket családtagok, jó barátok és ismerősök.

Köszönet a támogató hozzáállásukért a kötelezettségeink iránt, és a sok biztatásért. Köszönet a gépkocsivezetőknek – Görgei Attilának és Bíró Sándornak – a biztonságos vezetésért.

Köszönet azoknak is, akik bármi módon hozzájárultak a sikerünkhöz.

Hartinger Nándorné karnagy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!