Olvasó

2012.11.13. 15:01

Egy parkolás története

Olvasónk megosztja a parkolás során szerzett tapasztalatait, melyre a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. válaszolt.

Napló Online

A hotellal szemben szerettem volna parkolni, a parkolójegyet a Vörösmarty utca felől becsatlakozó utca sarkán lévő automatából tudtam beszerezni.
Ennek rövid története: egy, már ott lévő sorstárs 100 forintos érméjét az automata rendre visszaadta; az én 100 forintosomat másodjára elfogadta és kiírta, hogy dobjak be még 20 forintot. Miután semelyik programgombra az automata nem reagált, üsse kő, bedobtam még egy húszast, mire meglepő módon csak a jegykiadó gombra reagálva visszaadott 10 forintot és a csatolt parkolójegyet.

Örömmel nyugtáztam, amikor dolgom végeztével kijöttem a kocsimhoz, hogy  a szélvédőmön nem találtam semmit. Megjegyzem, az automata kiírása szerint egy óra parkolás 180 forint. 37 - 22 = 15 perc, 110 forint. No comment. Üdvözlöm a "pénzbeszedő" parkolási üzemet.


Dr. Bucsky György,
Balatonalmádi

 

A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. válasza:
 
Sajnos a 100 forintos érme esetében előfordul, hogy nem fogadja el az automata, de nem csak parkolóautomata, hanem más automata sem. A gond az érme, hogy kétféle anyagból készült, és az összeillesztésnél lerakódott szennyeződés miatt az érmevizsgáló nem tudja azt értelmezni. Ez főleg esős időben fordul elő. A megoldás, hogy meg kell ütögetni az érmét és utána bedobni az automatába, így legtöbbször működik. Az automaták 12,5 évesek, amint lesz rá lehetőség, lecseréljük őket.
 
A csatolt jegyet a hotellal szembeni Budapest u. I. gépből vásárolták. A vásárolt jegy B díj kategóriás. Az automata azért kért be még 20 forintot, mert B díjkategóriás jegy esetén a minimálisan fizetendő díj 120 forint, 1 óra időtartamra pedig 540 forintot kell fizetni.
 
A B díjkategóriás gomb a jegyvásárlás közben valószínűleg véletlenül vagy félreértésből benyomásra került az automatán, ami autóbusz, vontató, tehergépkocsi, mezőgazdasági vontató, lassú jármű és pótkocsi gépjárművekre vonatkozik. Az A díjkategóriás (személygépkocsi) jegy esetében valóban 180 forint 1 óra díja.
 
A szélvédőn azért nem talált fizetési felszólítást, mert az ellenőrök átszámolják az összeget, ha valaki véletlenül vagy tévedésből B díjas jegyet vásárol, pedig személygépkocsival parkol. Ezt rugalmasan kezeljük.
 
Remélem, válaszunk kielégítő, amennyiben kérdése van, szívesen fogadjuk!
 

Soós Balázs,
megbízott marketing- és pr-vezető,
Veszprémi Közüzemi
 Szolgáltató Zrt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!