Olvasó

2015.03.02. 07:03

Egy történet egy képben

Borzasztóan meleg van, és fülledt az idő. Egy nedves úton sétálok az esőerdőben. Mindössze egy fényképező és egy vizesflakonokkal teli táska van nálam. Egy vezető megy előttem.

Feszülten figyelek a távolabbi és közelebbi neszekre. Néha, mikor nagyon a környezetre figyelek, fel-felriadok a macséta hangjára, amint az ösvény újabb részét teszik járhatóvá.

Fantasztikus hangulata van ennek a helynek.

Életem baklövése lett volna, ha kihagyom ezt az utat.

Egy pályázaton nyertem lehetőséget erre az utazásra. Gondoltam ez is egy remek lehetőség arra, hogy különleges képeket készítsek és, hogy azt csináljam, amit a legjobban szeretek, utazzak.

De a legjobb, hogy életem legkülönlegesebb élményét kaphatom meg. Álmomban se gondoltam volna, hogy egyszer majd fényképezővel a nyakamban egy esőerdőben fogok sétálni..

Egy reccsenés.. egy furcsa állathang..

Hirtelen egy fáról átugrik előttünk egy majom. Vezetőmnek hátra kell ugrania, hogy ne rá ugorjon az állat.

Csak egy pillanatra merültem el gondolataimban, és máris történt valami váratlan.

Az egész pár másodperc volt, de a szívemnek volt ideje a torkomba ugornia. És talán valami gyors reflexnek köszönhetően felemeltem a gépem és megnyomtam a gombot.

Most, hogy már elmúlt az izgalom, úgy döntök, vissza-nézem.

„Te jó ég!" – szalad ki a számon. Pont az a pillanat tárul elém, mikor társam hátrahőköl, és a majom elrepül előtte.

Csak ezért megérte átutazni a fél világot.

Ha valaki más látja ezt a képet, lehet, neki nem fog annyit jelenteni, de nekem minden alkalommal, mikor megnézem, eszembe fog jutni az érzés és a története.

Sokszor egy pillanat nem másnak jelent sokat, hanem annak, aki átélte azt.

De ezeket a momentumokat újra átélhetjük csak egy pillantással a képre. Ezért éri meg fényképezni. Emlékek tömkelegét tárolhatjuk egy kis helyen örökké.

Schumicky Flóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!