érettségi találkozó

2017.10.16. 18:54

Egykori kállais éveinkre emlékeztünk

A közelmúltban tartotta 32. érettségi találkozóját az egykori Kállai Éva Egészségügyi Szakközépiskola 4. d osztálya.

szolg

A korábbi 36 fős közösségből 25-en vettek részt a rendezvényen. Többen külföldről (Egyesült Államok, Németország, Ausztria) érkeztek „haza” kizárólag azért, hogy találkozhassanak volt osztálytársaikkal.

A program a régi alma máterben (jelenleg Padányi Gimnázium) kezdődött, ahol végigjártuk volt iskolánk épületét, felidézve a múltbeli emlékeket. Egykori osztálytermünkben meglepetésként virág (a fiúknak bor), torta illetve a montírozott korabeli tablóképünk várt ránk a szervezők jóvoltából.

Közben megérkezett Csudai Bertalan tanár úr, mindenki Berci bácsija (osztályfőnökünk férje), aki magyartanárként a magyar és világirodalom szeretetét örökítő tanári életműve elismeréseként nemrégiben magas állami kitüntetést is kapott. Kedves, szerény szavai, az általa idézett verssorok mindannyiunkat meghatottak. A pityergős percek után kis csapatunk egy veszprémi étterembe „tette át” székhelyét, ahol finom ételek és italok vártak ránk, megalapozva a kellő hangu-latot.

Előkerültek a régi fotók, az aktuális családi fényképek, s egymás eddigi életútját is megismerhettük. Egyperces néma felállással emlékeztünk arról a társunkról, aki már sajnos, soha többé nem lehet velünk. Ausztráliában élő egykori osztálytársunkkal is „beszélgethettünk” a technika ördögének segítségével. A nagyon jó hangulatú, sok nevetéssel és emlékezéssel töltött este után kölcsönösen „megfogadtuk”, hogy ezentúl gyakrabban fogunk találkozni. Köszönjük a szervezőknek: Andinak, Mayának és nem utolsósorban Attilának a profi szervezést!

4. d osztály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!