Olvasó

2013.02.26. 11:59

Felnőttekhez és a diákokhoz egyaránt szól

A Teleszterion színházi műhely Semmi című előadása most először látogatott el Ajkára.

A darab tizenévesekhez és felnőttekhez egyaránt szól, Janne Teller dán írónő regénye nyomán készült, rendezője Komáromi Sándor. Az előadás remekül mutatja be, hogy mennyire ragaszkodunk a számunkra fontos dolgokhoz és hogy milyen nehezen válunk meg tőle. Míg valakinek egy könyv vagy egy plüssmackó, másvalakinek egy hörcsög, a halott testvére vagy a mutatóujja a fontos. A fontos dolgok halmazában ezekből valóban nem volt hiány. A diákok célja az volt, hogy megmutassák pesszimista társuknak, hogy az életnek igenis van értelme. Törekvésük nem volt hiábavaló, Anton végül is belátta, hogy nincs igaza, s mivel ezt nem tudta elviselni, felgyújtotta a fontos dolgok halmazát. Ám a halmazon kívül sikerült saját maga vesztét okoznia.

Ilyen őszinte, szókimondó darabot még nem láttam. Megtekintését – bárhol is adják elő legközelebb – mindenkinek szívből ajánlani tudom!

Veres Péter
Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!