Olvasó

2017.06.20. 11:42

Jól sikerült a gyereknap Sólyban

Jól sikerült rendezvénynek lehettek tanúi, akik szombaton ellátogattak Sólyra, a gyereknapra.

Olvasó

A kicsiket elkísértek szüleik, de többen érkeztek a nagyival vagy a papával. A Veszprém Megyei Könyvtár, Gyermekkönyvtár támogatásával kezdődött el a vidám nap, ahol a titkos cél volt az olvasás népszerűsítése játékos formában. A kialakított állomáshelyeken A békakirály című mesét ismerhették meg a kicsik és a rafináltnál rafináltabb kérdésekre kellett megadni a helyes választ. Természetesen a jutalom sem maradt el. A gyerekeknek fel sem tűnt a változás, amikor a Sólyi Nyugdíjas Érdekvédelmi Szervezet és a helyi kultúrház szervezésében elkezdődtek a sorversenyek. Volt itt minden, amely játékossá és vidámmá tette ezt a szép délelőttöt. Az adott versenyszámot sikeresen teljesítő gyerkőc egy tallér jutalomban részesült, amit a „Nagyi Cukrászdájában" válthattak be a terülj-terülj asztalkáról.

A gyerekek nem fáradtak, pedig a nagyik elég sok játékot találtak ki a sólyi gyerekek részére. A kezdetben 21 fős gyereksereg a folyamatosan érkezőknek köszönhetően 28-ra növekedett. A végére minden elfogyott az asztalkáról, pedig roskadásig volt pakolva sütikkel, tortákkal és különböző ízesítésű palacsintákkal. Köszönet a rendezőknek, akik a szabadidőijüket feláldozva megszervezték a programot, ezen a csodás délelőttön a sólyi gyereknap alkalmából.

Kaptur József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!