Olvasó

2011.01.25. 15:05

Középkör közepébe állva...

Csak annyit írtunk, hogy kellemetlen közjáték előzte meg a Kozármisleny-Veszprém kosárlabda mérkőzést. Lássuk az okot.

Novothny Ottó

Az elmúlt hét elején telefonon hívták a veszprémieket, hogy a megszokottól eltérően fehér (ezt hazai meccseken szokták viselni) szerelést vigyenek magukkal, mert a házigazda együttes leváltott edzője azokat eltűntette az szertárból. Aztán arra is figyelmeztették őket, hogy nem tudnak a találkozóról statisztikát készíteni, merthogy a klub laptopja sincs éppen kéznél.

Ilyen előjelek után a bemelegítést követően megjelent a házigazdák volt trénere, beállt a pályára felfestett középkörbe és közölte: addig innen nem mozdul, amíg nem rendezi vele a klub az anyagiakat. Mindenki alaposan meghökkent a performance-tól, ahogy divatos szóval mondják. Valaki felvetette, hogy a veszprémiek egyik erős embere vigye ki a fiatalt, de persze a vendégek közölték: ők meccsre jöttek. A várakozást először a két játékvezető unta meg, kijelentették, hogy negyedóra múlva lefújják a meccset.

Újabb beszélgetések, fűzőcskék kezdődtek, a szakember kötette az ebet a karóhoz: maradt a középkörben. Két biztonsági őr is bejött, izgalmas percek következtek, szó szót követett, ismét a volt edző nyert, ácsorgott tovább, a csapatok pedig folytatták a hosszúra nyúlt előkészületeket. Végül a közönség ovációja jelezte: a fiatalember elhúzta a csíkot, indulhat a mérkőzés.

Ha nem ismerném a hazai viszonyokat, akkor hihetném, hogy az ifjú edző örökre kiírta magát a kosárlabda világából. Sajnos lesz klub, amelyik majd alkalmazza.
Ugyanakkor ami biztos: Veszprém összes középköre sem lenne elég, ha a jussukra váró magyar labdarúgók, kézilabdázók (és akkor több sportágat most nem is említek) beleállnának.

Iszonyú szemétség az, ami a kluboknál a gyakorlatban kialakult. Megszorulnak a tulajok és az első gondolatuk, szinte törvényszerűen, hogy a játékosok bérével kezdenek el szórakozni. Van, aki csak nem fizet, mások ideológiát gyártanak hozzá (nem teljesített az elvártak szerint) és olyanok is akadnak, akik össze-vissza magyarázkodnak, miközben folyamatosan határidőket állítanak, melyeket persze nem tartanak be.
Az ilyen viselkedés egyik kövekezménye volt, mégsem tartom jó megoldásnak azt, ami Kozármislenyben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!