Olvasó

2013.04.22. 15:29

Lengyelországban jártunk

Az idei lengyel_magyar barátság napján megyei iskolai küldöttség is képviseltette magát Veszprém lengyel testvérvárosában, Tarnów-ban.

A zánkai Egry József KSZK-ból Vellai László igazgató, Miklós Tamás tanár, Liga Attila gépkocsivezető és Pék József tolmács, a veszprémi Dózsa György Általános Iskolából Veress József igazgató, a JendrassikVenesz Középiskola és Szakiskolából Csarmasz János tanár látogattak Lengyelországba.

A zánkai és veszprémi iskolák képviselői együttműködési keretmegállapodást írtak alá a Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. J. Pilsudskiego (gazdasági és vendéglátó-ipari szakközépiskola), a Zespół Szkół Technicznych im. I. Moscickiego (műszaki szakközépiskola) és Zespoł Szkół Sportowych w Tarnowie (tarnów-i sportiskola) intézményekkel.

A lengyel és magyar köztársasági elnök koszorújánál (balról jobbra): Miklós Tamás, Krzystof Kolaczynski, lengyel katonalány, Vellai László, Liga Attila, Csarmasz János és Veress József (Fotó: Pék József)

Együttműködési területek: oktatási, angol nyelvi tanulmányi, gasztronómiai, környezetvédelmi és sportversenyeken, rendezvényeken való kölcsönös részvétel, tantestületek szakmai látogatása kulturális, turisztikai célból, uniós pályázatok révén diákcserék.

A magyar küldöttség megtekintette a lengyel partneriskolákat és részt vett a városi ünnepségen Bem József tábornok emléktáblájának megkoszorúzásán. Az együttműködés folytatásaként legközelebb május elején a tarnów-i sportiskola tantestülete és diákjai látogatnak Zánkára.Csarmasz János,Veszprém 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!