olvasónk írja

2019.10.09. 21:32

Ma van a népi játék napja

Ez a nap is a játékról, pedagógiáról, nemzeti értékeinkről és legfőképpen a gyerekekről szólt.

Készítettünk gesztenyedobót szalaggal, ugráltunk tulipánokat, ugróiskoláztunk és énekeltünk, táncoltunk önfeledten egész nap, és folytatjuk egész héten.

Balatoni Kata – aki az „Így tedd rá” programgazdája, és neki köszönhetően intézményünk referenciaintézménnyé vált – szervezésében a világ minden tájáról csatlakoznak a népi játék napja kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy a diákok, gyermekek nevelésében, oktatásában a magyar népi játékok elnyerjék méltó helyüket.

Az ötletgazda, Balatoni Kata táncpedagógus, szervező szerint – és mi osztozunk véleményében – a hagyományos népi játékok kulturális örökségként vannak jelen a mindennapjainkban, ezeket szeretné új formában, megközelítésben a figyelem középpontjába helyezni.

Ezek a játékok végigkísérik a gyerekek teljes szocializációs folyamatát, megtalálhatók köztük az ölbeli játékok, a párválasztó játékok, szellemi, ügyességi és eszközös játékok.

Immár több mint 400 intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez Magyarországról és a Kárpát-medence területéről, továbbá több mint tízen jelentkeztek távolabbi országokból, Ausztráliából, Amerikából, de Lengyelországból, Angliából és Németországból is csatlakoztak magyar gyerekekkel foglalkozó intézményekből. Büszkék vagyunk, hogy a CSETÉNYI ÓVODA is ott van közöttük.

Kelemen Anita óvodavezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!