Olvasó

2017.02.16. 11:03

Mai napig várja a karácsonyi Erzsébet-utalványt olvasónk

Édesanyám a mai napig nem kapta meg a karácsonyi Erzsébet-utalványt.

Türelmesen vártunk, de közben érdeklődtünk a postásunknál, a postahivatalnál, majd január közepe körül elfutott a pulykaméreg, amikor a tv-ben több híradóban is közzétették, hogy 32 000 külföldön élő nyugdíjas megkapta az utalványt, és az adófizető polgárok pénzéből sok-sok milliót költöttek a postaköltségére. Félreértés ne essék, nem sajnálom tőlük, de mi van a belföldiekkel? Miért nem teszik közzé, hogy édesanyámon kívül hány nyugdíjas nem kapta még meg idehaza?

Felhívtam a Budapesti Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatát ez ügyben január16-án.

Egy hölgy azt mondta, írjunk kérvényt. Megírtuk, bár nonszensznek tartottam, hogy ami jár, azt kérvényezni kell.

Még aznap fel is adtam az anyukám által aláírt kérvényt, tértivevényesen.

Aztán megint vártunk. Ma február 9-e van, de sem válaszlevél, sem az utalvány nem érkezett meg.

Ma felhívtam újra a nyugdíjfolyósítót. Az ügyfélszolgálatos hölgy elmondta, hogy azt látja, január 19-én irattárba került a levelünk és le van zárva az ügy, de azt nem látja, hogy az utalvány ki lett-e küldve. Kitartásomnak köszönhetően szánt rá még időt, és mondott egy ragszámot, de hogy milyen küldeményt adtak fel és mikor, azt már nem tudta megmondani. Került mindez körülbelül tíz percbe és nem tudom mennyi pénzbe, mert a zöldszámot nem lehet mobiltelefonról hívni.

Tény, hogy az utalvány a mai napig nem érkezett meg. A ragszám alapján érdeklődhetek a postán, bízva benne, hogy tudnak valamit mondani. Annyit talán mondanak, mint a

nyugdíjfolyósítós hölgy, hogy várjunk türelemmel. De már ezt tesszük két hónapja.

Hát ennyit arról, hogy lesz egy 84 éves kisnyugdíjasnak az örömből üröm, a gyermekeinek idő- és energiaveszteség. Mert ugye a legtöbb idős ember ilyenkor nem tudja, mit tegyen, hova forduljon.

Köszönjük a kormánynak a nagylelkűséget,  a nyugdíjfolyósítónak  az ügyintézést, no meg a postának, hogy nem csak termék-, sorsjegy- és biztosításeladással foglalkozik.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!