Olvasó

2017.06.12. 08:29

Megjegyzés egy teniszversenyhez

A Magyar Tenisz Szövetség az idei évben három 15.000 és kettő 25.000 dolláros ITF világranglista-pontszerző versenyt rendez Magyarországon! Ennek egyik állomása Balatonalmádi, olvasom.

Olvasó

Mindig is tudtam, hogy Dudás Zsolt, az Almádi Tenisz Klub vezetője agilis és tehetséges ember, de hogy ezt is bevállalta!  Na, nézzük!

Miután már sok nemzetközi versenyen magam is játszottam, kíváncsian megyek le a pályára. Mint mindenhol, itt is kvalifikációval kezdődik a verseny. Szép a mezőny, a világ minden tájáról, 23 országból vannak versenyzők, és a magyar élmezőny egy része megjelent.

A versenyrendezés tökéletes, minden a helyén van!  A Magyar Tenisz Szövetséget Kuhárszky Zoltán  régi éljátékos, Davis Kupa-kapitány képviseli.

A nemzetközi versenybírók ismerősök, ők vezetik a szenior versenyeket is. A mérkőzések színvonalasak, nézők is vannak szép számmal, pedig ez még csak a kvali. A magyar élmezőny nagy része is itt van: Nagy Péter Davis Kupa-játékos, Piros Zsombor ausztrál ifi győztes, Borsos Gábor Davis Kupa-játékos.

A fő táblán már nagyon jó mérkőzések vannak, a rendezés tökéletes!  A középső pálya centernek van kialakítva tribünnel, 50-100 fős lelátóval a nézőknek. Szuper sokan vagyunk, élvezzük a teniszt, a jó színvonalas játékot. Az elődöntőben két magyar is van. A közönség szinte futballmeccshez szokott hangulatban – persze a teniszetikettet betartva – biztatja Őket. A hangulat kitűnő, a játék is, de sajnos nem a magyarok kerülnek a döntőbe. Ennek ellenére  a döntőn is telt ház van. Más élsportolók is itt vannak!  Például Csoknyai István, aki tudja, hogy ez egy különleges rendezvény. 

A német versenyző, Pascal Meis nyeri a versenyt! Ezzel a 18 ATP pontot is!  Gratulálunk! A díjkiosztó is tökéletes! A díjakat a város polgármestere, Keszey János Kuhárszky Zoltánnal és Dudás Zsolttal adják át.
A megyében ilyen verseny a fűzfői Balaton-bajnokság óta (30 éve) nem volt.

Kedves Zsolt! Még egyszer fogadd gratulációmat Neked és csapatodnak ehhez a nagyszerű rendezéshez és további sikert a következő évi versenyhez!

Remélem az új klubházatok is megépülhet, ami nagyban emelné Almádiban a tenisz színvonalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!