Olvasó

2013.05.17. 06:31

Mesevilág csodái

Megnyílt a VMK 201-es termében szokásos év végi képzőművészeti kiállításunk.

Mosonyi Emese

Mindig nagy öröm, amikor a nyilvánosság elé állhatunk és megmutathatjuk mit is alkottunk az évben. Öröm a gyerekeknek, akik lelkesen, odaadással és sok kreativitással dolgoztak és most megmutathatják mit is alkottak, öröm nekem, mert nagyon büszke vagyok a tanítványokra, az egész éves munkánkra.

A tanév elején a nyári emlékeinket örökítettük meg, aztán készítettünk repülőket, állatkertet, füzetborítót, őszi fákat és ajtódíszeket kartonból és termésekből. Aztán a csapat egyik felével nekivágtunk a Mexikó projektnek, a másik felével pedig Picassóval ismerkedtünk.


Mexikóban a színek vezettek minket, általunk festett papírból alkottunk gitárokat, szőtteseket, ruhákat, tükröket, színes falvakat és megtanultunk fonallal is szőni. Picassonak megismertük kalandos életét, kék és rózsaszín korszakát, tájképeit, csendéleteit, vázáit. Aztán világ körüli útra indultunk és bejártunk néhány nagyvárost: Párizs, Moszkva, New York is sorra került és utaztunk mesebeli helyekre is.

A legkisebbekkel vizuális játékok keretében ismerkedtünk a színekkel, formákkal, az évkör ünnepeivel. Az alkotás - önmegvalósítás. Kifejezése mindannak, ami bennünk van, amit magunkból átadhatunk a világnak, amit magunkból megmutatunk másoknak. Az alkotás gyógyítás és gyógyulás. Az alkotás: szolgálat, adomány, varázslat. Azért alkotunk, mert szeretünk adni, ébresztgetni, megnevettetni, meghökkenteni, vagy egyszerűen csak szépséget varázsolni. Mindenkinek jó szívvel ajánlom kiállításunkat, mely május 28-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!