A szeretetláng jegyében

2017.09.22. 17:21

Négy település közös zarándoklata Kisboldogasszony napján

Szűz Mária születésének napja egyházi ünnep, melyet szeptember 8-án vagy valamelyik hozzá közeli vasárnap tartanak.

Pápa, Bakonyjákó, Németbánya, Farkasgyepű és Kislőd katolikus hívői Máriabesnyőre, az ország egyik leglátogatottabb Mária-kegyhelyére zarándokoltak Fotó: Tarai Szilvia

Pápa, valamint a hozzá közeli települések, Bakonyjákó, Németbánya, Farkasgyepű és Kislőd katolikus hívői Máriabesnyőre, az ország egyik leglátogatottabb Mária-kegyhelyére zarándokoltak, hogy részt vehessenek a hagyományos búcsúi szentmisén.Pápa, valamint a hozzá közeli települések, Bakonyjákó, Németbánya, Farkasgyepű és Kislőd katolikus hívői Máriabesnyőre, az ország egyik leglátogatottabb Mária-kegyhelyére zarándokoltak, hogy részt vehessenek a hagyományos búcsúi szentmisén.

Pápa, Bakonyjákó, Németbánya, Farkasgyepű és Kislőd katolikus hívői Máriabesnyőre, az ország egyik leglátogatottabb Mária-kegyhelyére zarándokoltak Fotó: Tarai Szilvia

A mostani zarándokút nem az első a négy település hívői életében. Évek óta közösen utaznak kegyhelyekre, egyházi ünnepekre. Kapitár Józsefné és dr Horváth Katalin szervezőmunkájának köszönhetően az idén is tele busszal indultak Szűz Mária születésének megünneplésére. A ragyogó napsütésben, szabadtéren tartott, Gyulay Ferenc püspök által celebrált szentmisén csaknem kétezer ember vett részt. A hagyományos körmenet után végigjárták a keresztutat a Kálváriánál, majd megtekintették a Nagyboldogasszony Bazilika altemplomát. Délután a gödöllői Grassalkovich-kastélyba látogattak. A kétórás tárlatvezetés alatt megcsodálhatták azt a királyi rezidenciát, amelyben Mária Terézia is járt, és amelyet Ferenc József és Erzsébet királyné koronázási ajándékként kapott.

Kiss Albertné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!