Olvasó

2017.05.04. 11:09

Negyven éve egy úton

A padragkúti Jó Szerencsét Nyugdíjas Klub április végén ünnepelte megalakulásának 40. évfordulóját.

Civil Tudósítónktól

A ünnepen a klub vendége volt Ajka polgármestere, Schwartz Béla, illetve Dorner László, Utassy István, Puskás Károly képviselők. Az Életet az Éveknek Országos Szövetség alelnöke, Paulics István és tagja, Czingler Sándor, a megyei vezetőség részéről pedig Horváth Magda, a városi szervezettől Zábrák Béla tisztelte meg jelenlétével a tagságot. Eljöttek a városi, a taliándörögdi és az öcsi nyugdíjasklub képviselői is. A köszöntők után a legrégebbi tagok emléklapot kaptak.

A klub történetéről Szabó Jenőné beszélt. Elmondta, hogy 1977-ben nyugdíjas bányászok alapították, neve azért a bányászok szép köszöntése lett. Klubvezetők voltak: Keszthelyi Lajos, Horváth József, Lémon Vincéné, 2003-tól Mohos Imréné. A klubban vidám beszélgetés, munkás élet folyik. Aktívan részt veszünk a település életében: parkot ápolunk, virágosítunk, ünnepeken koszorúzunk, illetve szívesen főzünk a falunapi rendezvényeken. Sok játékos vetélkedőt tartunk, kártyázunk, rejtvényt fejtünk, verselünk, vidáman farsangolunk, szívből énekelünk. Félévente virággal köszöntjük a névnapjukat ünneplőket, tortával a kerek évfordulós születésnaposokat. A férfiak verses köszöntőjét Ivó napján viszonozzuk. Minden esetben beiktatunk egy egészségvédelemről szóló előadást. Nyáron meleg vizű gyógyfürdőkbe kirándulunk. A megyei versenyeken is jól szerepelünk. Kártyában, tízpróbában, tekében, szellemi vetélkedőn dobogós helyeket értünk el, de eredményesen szerepeltünk versmondásban, népdalok éneklésében, néptáncban is.

Az ünnepen rövid műsort adtunk. A vidám jelenetet Kukla Mátyásné és Bentlschmidt  Zoltánné sikerrel játszotta el. Bíró Józsefné verselt, tizenketten rövid néptáncot jártak. A lucázás népszokást Orbán Károlyné, Bíró Józsefné, Marsi Antal és Paksa Rudolf elevenítette fel. A műsor a tagság közös énekével zárult.

Puskás Károly hatalmas tortát ajándékozott a tagoknak – ezúton is köszönjük! A vendéglátás alatt mindenki megnézhette a sok kiállított oklevelet, a kézimunkákat, famunkákat, és belelapozhattak a klub életét bemutató naplókba. A sok munkánkhoz az önkormányzattól is támogatást kaptunk.

Mohos Imréné

klubvezető, Padragkút

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!