„A farsangi napokban legyünk mi is vígabban!”

2020.02.25. 16:00

Nemesgulácson is elköszöntek a téltől

Szombaton délután vidám farsangi programmal várták a település lakosságát Nemesgulácson a művelődési és sportházban.

Az érdeklődők egy része már jelmezben érkezett, így lehetett látni álbajuszos és cowboykalapos résztvevőket is. A többiek sem maradtak maskara nélkül, hiszen a nemesgulácsi Napsugár óvoda pedagógusai segítségével kicsik és nagyok is elkészíthették saját maszkjaikat és a kukoricával töltött csörgőiket.

Ezzel egy időben készült a telet jelképező szalmabábu is, amit nagy gonddal öltöztettek a lelkes segítők. Miután mindenki felszerelkezett csörgőkkel, fedőkkel és kereplőkkel, el is indulhatott a menet a falu főutcáján nagy zajjal és énekléssel, hogy a rossz időt egészen biztosan elűzzék a felvonulók.

A sportház mellé visszaérve már égett a tűz, amire nem csak a rossz időt jelképező szalmabábu került rá, hanem a papírcédulákra írt gondok, nehézségek is, amiket gyorsan bekebelezett a tűz.

A sok izgalom és vidámság közben a szervezők a korgó hasakról sem feledkeztek meg, így mindenki kedvére fogyaszthatott a frissen készült tócsiból és palacsintából, a legkitartóbbak pedig a frissen sütött töpörtyűt is megkóstolhatták.

Az óvodások még a tüzet is körbe táncolták és vígan énekelték: „A farsangi napokban legyünk mi is vígabban.”

Tompos Krisztina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!