Olvasó

2017.06.20. 11:10

Nemzetközi vasútmodell kiállítás

2017.06.10–11-én tartotta az EUROTRACK – Vasútmodellező Klubok Európai Szövetsége – ez évi nemzetközi kiállítását a németországi Kaarts-Büttgenben.

Olvasó

A rendezvényen hét ország 12 vasútmodellező klubja vett részt. Magyarországot a veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub képviselte.

Ezen idő alatt a klubok vezetői megtartják a szövetség közgyűlését. Beszámolót hallgatnak meg a szövetség előző évi munkájáról, pénzügyi helyzetéről. Egyeztetik a lehetőségeket a további együttműködésre, az új technológiákat és a következő évi kiállítás helyszínét. Jövőre két helyszín is lehetséges, a franciaországi Caen vagy az olaszországi Verona.

A magyar terepasztalrészlet a kiállításon

A nemzetközi terepasztal összeállítási terve

A kiállítások nemcsak a közös vonatozásra, terepasztal építési ötletekre adnak lehetőséget, hanem a vendéglátó klub országának, kultúrájának megismerésére is. Vendéglátóink a kiállítás után kétnapos kirándulást szerveztek részünkre. Az első nap ellátogattunk a Siemens Wegberg-Wildenrath vasúti tesztközpontjába, paffendorfi kastélyba, Garzweiler és Etzweiler külszíni szénbányákhoz, majd a napot egy közös étkezéssel zártuk. A második napon Wuppertalba mentünk a világon egyedülálló tömegközlekedési eszköz, a függővasút megtekintésére. A függővasutat üzemeltető cég külön járművet biztosított számunkra, mellyel végigutaztuk a 13 kilométeres pályát oda-vissza. Düsseldorfban egy közös ebéd után kimerítő városnézéssel búcsúztunk barátainktól.

Letenyei István klubvezető helyettes

A terepasztal építése a sportcsarnokban

Csoportkép a kiállítókról

Külszíni szénbánya Garzweiler

A paffendorfi kastély

Függővasút Wuppertal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!