Olvasó

2014.09.15. 07:52

Olvasói panasz: Légkondicionált várakozás a kórházban

Ajka - Egy olvasónk sérelmezte az ajkai kórház szellőzőjének a működését, ugyanis az ambulancián, majd a szakrendelésen várakozva hosszabb időt huzatban kellett tölteniük a betegeknek.

Penk Tímea

Náthásak lettek és begyulladt a szemük. A panaszos kérte a kórház vezetését, hogy a szellőztető rendszert rövidebb időtartamban működtessék.

A problémára dr. Nyári Ildikó, a kórház főigazgatója írásban reagált. Megköszönte a beteg észrevételét, majd azt a tájékoztatást adta, hogy a várótermek légtechnikája az előírt paraméterek teljesítésével működik, beleértve a befújt levegő áramlási sebességét, a légmennyiséget és a hőmérsékletet. Miután mindenütt nagy tereket kell ellátni az előírt műszaki feltételek szerint, óhatatlan, hogy a befúvás közvetlen környezetében erősebben érezhető a légáramlat.

A főigazgató azt javasolta, hogy aki fokozottan érzékeny, az kissé messzebb várakozzon a befúvó szerkezettől, mindez pusztán egy-másfél méteres távolságot jelent. A közvetlen légáramlatra nagyjából minden századik ember érzékenyebb az áltagnál, emiatt nem lehet a többieket levegőtlen, hűtetlen vagy fűtetlen légtérben várakoztatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!