ötven év

2017.10.17. 17:39

Osztálytalálkozó Pápán: 1967-ben végeztek

Pápán a Szent István Római Katolikus Általános Iskola épületében tartottuk az ötvenéves osztálytalálkozónkat.

1967-ben az akkori I. Számú Általános Iskola 8. B osztályában Szalay Mária osztályfőnökünk vezetésével fejeztük be általános iskolai tanulmányainkat. Az akkor elballagott 46 fő közül sajnos 11 osztálytársunk már csak az égi országútról kísérhette figyelemmel mostani rendezvényünket. A ballagási tablón szereplő tanáraink közül ketten még velünk ünnepelhettek, Antal László tanár úr személyes jelenlétével is megtisztelte a résztvevőket, míg Tasnádi Edit tanárnő egészségi állapota miatt levélben köszöntött bennünket.

A találkozót megelőzően egy közös koszorút helyeztünk el a pápai Alsóvárosi temetőben elhunyt tanáraink és diáktársaink emlékére. Osztálytalálkozónkat is megem-lékezéssel kezdtük, melyen gyertyafény jelezte a múlandóságot. A megjelent 25 osztálytársunkkal egyfajta idő-utazáson vettünk részt meghallgatva egymás élettörténetének szép és fájdalmas epizódjait. Több társunk, aki nem tudott eljönni, üzenetben köszöntött bennünket. Szeretettel beszéltünk azokról a társainkról is, akik nem mutattak érdeklődést találkozónk iránt.

Találkozónk keretében írásbeli tájékoztatást olvashattunk fel az iskolaépület fejlesztéseiről, az iskola jelenlegi életéről. Az iskola épületében tartott rövid séta és fotózás után finom ebédet fogyasztottunk el egy helyi étteremben. A kora estig tartó kötetlen beszélgetések keretében azt is eldöntöttük, hogy az eddig megtartott 30, 40 és 50 éves találkozások után két év múlva újra találkozni szeretnénk egymással.

Köszönet illeti az iskola vezetését, hogy az iskolaépületben biztosította találkozónk meghatározó részének megtartását.

A szervezők nevében:

Juhász Gábor, Pápa

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!