Olvasó

2012.07.16. 04:29

Régi ügy új háttérképpel

Aligha kapja fel a fejét az átlagos hírfogyasztó, amikor azt hallja, hogy "nemcsak az 1998-as Aranykéz utcai robbantással kapcsolatban, hanem Prisztás József meggyilkolása ügyében is felbujtóként gyanúsítják a szombaton elfogott Portik Tamást". Sokan talán meg is kérdezik: de hát ki az a Portik Tamás?

Burkon László

Ma már alig emlékszünk rá, egyszerűen elfelejtődött, pedig a kilencvenes évek közepén a körözött magyarok listáján a legkeresettebbnek számított.  Ő volt az olajszőkítési ügyekben játszott állítólagos központi szerepe miatt elhíresült Energol Rt. egyik igazgatója. Aztán a Népszabadság 2003-ban arról írt, hogy "nemrégiben (...) minden különösebb hírverés nélkül törölték Portikot a körözöttek sorából". A neki tulajdonított bűncselekmények ugyanis elévültek. Most valahogy mégis meggyanúsították és őrizetbe is helyezték.

Ennek mindenképpen van pozitív üzenete: lám-lám, semmilyen bűncselekményt nem lehet megúszni ebben az országban, még ha kicsit talán lassan is őrölnek az igazságszolgáltatás malmai. Másfelől hajlamos az ember gyanakodni, amikor ilyen és ehhez hasonló ügyeket elővesznek: lehet, hogy nincsenek már pozícióban azok, akiknek korábban érdeke fűződött az ilyen ügyek eltussolásához, a felbujtók védelméhez? Ha így van, Portik Tamás immár védtelen.
Csak az ügyvédjére számíthat, aki egyelőre annyit közölt: "védence tagadja a vádakat, számára is teljes talány, hogy miért éppen most történt ez a gyanúsítás". Valamit ő se ért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!