Olvasó

2016.10.18. 14:55

Rendezett, szép település

Meghívott vendégként vettem részt október 1-jén Bakonytamásiban az idősek világnapja tiszteletére tartott ünnepi megemlékezésen.

Olvasó

A szép számmal megjelenteket Németh Károly polgármester köszöntötte. Kiemelte, hogy a település rengeteget köszönhet a munkában megfáradt időseknek, akik még ma is óvják, szépítik falujukat, példát mutatva a fiataloknak. Az esemény meghívott vendége Bors Richárd író, valamint Lukács László nyugdíjas festő volt. A helyi nagyszülői gyökerekkel rendelkező Bors Ricsi eddig megjelent három könyvébe engedett betekintést.

A műsor háziasszonya Fenyvesiné Gajdacsik Ildikó volt, aki gördülékenyen vezette a műsort, frappáns kérdéseket intézve az íróhoz, még a vadételek receptjeiből is ízelítőt kaptunk. Jómagam legújabb festményeimet mutathattam be. Mindehhez gesztenyékkel és őszi levelekkel díszített asztalok adtak hátteret. Az alkalomhoz illően saját verseimből is előadtam néhányat, melyek megérintették a hallgatókat.

Bakonytamási egy rendezett, virágokkal díszített település

Ezután a pápai Pegazus Színház művészeinek fergeteges műsora következett. Szebbnél szebb operettdallamok csendültek fel szűnni nem akaró taps kíséretében. Gyorsan telt az idő, mindenki jól érezte magát, feledésbe merültek a gondok, betegségek, az önfeledt vidámságé volt a főszerep.

Vannak települések, melyeken átutazva nem sok maradandót lát az ember, Bakonytamási nem ilyen, itt illik lassítani, de legjobb megállni és szemügyre venni a változásokat.

Tamási a régió egyik legrendezettebb, jó benyomást keltő települése. Nem hiányzik az újgazdagok villasora, egyszerűségével és pedáns tisztaságával emelkedik ki a környék települései közül. A központban ötletes szüreti dekoráció mosolyog ránk. Zirc felől IV. Béla emlékparkja, Pápa felől a 750 éves évfordulóra készített millenniumi park az országzászlóval fogad bennünket.

Az utcák aszfaltozottak, az előkertek virágosak, a házfalak frissen színezettek. Mindenütt érzékelhető, hogy a falu jó kézben van, szeretik és nagy becsben tartják az itt élők, és büszkék településükre.

Elégedetten, jóleső érzéssel vesz búcsút az átutazó e bájos településtől és nyugtázza, hogy így is lehet és ilyen szellemben kellene élni másutt is.

Lukács László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!