Olvasó

2017.04.05. 16:29

Találkozó a barátság és szeretet jegyében

Ajka - Az Ajkai Magyar Imre Kórház Gyermekosztályán évtizedek óta találkozót tartanak az osztály régi és jelenlegi dolgozói.

Olvasó

A találkozás időpontjait a Nőnap körüli időpontra datálták, idén erre március 25-én került sor. A 45 éve működő kórházban Dr Ulh Károly főorvos úr és Koczor Mihályné, Franciska főnővér összetartó erőt képviseltek az osztály dolgozói között. A későbbi szervezők az Ő nyomdokain haladva, már több mint egy évtizede folytatják a szervező munkát.

A kórház és a gyermekosztály dolgozói mellett a szervezés és rendezés oroszlán részét Falusné Balazitics Olga és Horváthné Ernyei Veronika végzi. Mindketten nyugdíjasok, de e mellett aktív tevékenységeket is végeznek.

Olga 35 éve Dunakeszin él, Veronika pedig Kislődön lakik. A kezdetekről faggatva a szervezőket az alábbi felvilágosítást kaptam. Falusné Olga egy véletlen ajkai lakóssal történt találkozás után az emlékek felelevenítése következményeként 11 éve kezdte el szervezni az első találkozást, ami abban az időben sokkal nehezebben zajlott. Ma már az Internet segítségével, gyorsabban lehet elérni az ország különböző pontjain dolgozó társakat.

Az első találkozó az Ő szervezésükben 11éve volt melyre kollégákat és hosszan ápolt betegeket is meghívtak. A rendezvényen 58 fő vett részt. Az évtized alatt sokan távoztak és csak fentről figyelhették az összegyűlteket. Az összejövetelek az évek alatt egyre színesebbé váltak. Először csak egy kis beszélgetés és egy ebéd erejéig maradt együtt a kis csapat. Ma már egy szabott formát vett fel a rendezvény.

Fotó: Olvasó

Az idei évben a távoli jelentkezők száma 40 fő volt, de a megjelentek létszáma több lett. A szép számban megjelent orvosok, ápolók, és felnőtt ápoltjaik délelőtt 11 órakor találkoztak a kórház tanácstermében. A köszöntések után a Forrás Nőikar énekkel köszöntötte a megjelenteket. Majd Varga Jundy visszaemlékezése meghatódott könnyeket csalt a szemekbe.

A jó hangulatú találkozást vidám és komoly beszélgetések tarkították, erről tanúskodik az is, hogy a résztvevők csak a délutáni órákban széledtek szét. Itt most talán befejezhetném, de két okból nem teszem.

Először azért mert CSODÁLATOS hogy vannak, akinek fontos, hogy valami folytatódjon, ami szép és jó volt. Ezért nagy köszönet jár az elődöknek és a szervezőknek. Csodálatos az is, ahogy erre a rendezvényre minden évben megjelennek azok, akiknek talán az "almamatert" jelentheti ez az intézmény és azok is akik talán a hosszú lelki ismeretes ápolásnak köszönhetik a felnőtt életüket. Dr Varga Károly terápiás kutyája is szívesen eljön Óbudáról, hogy ne csak a rendelésen segítse főnökét, hanem az emlékezés buliján is részt vegyen.

A cikkem befejezést talán Jundy által elmondott szavakkal zárnám. „Nézzetek körül, mert a szeretet egymás szemében most is látható, mint az évek során, most is kézzel fogható. Körül ölel bennünket a szeretet, melyet mindenki érez és érzett, aki a gyermekosztályra belépett. 45 éve! Mennyi mosoly, mennyi könny.....de mi itt vagyunk még! 45 év az életünk és ma sem csinálnám másként, még ha hibáztam is néha, akkor is újra belefognék!"

Ezt a pár sort akár a hívatásunk mottójaként is leírhatnám. Nekem, aki a képeket nézem az jutott eszemben, hogy az évek telnek, de a kapcsolatok megmaradnak és az Ajkai Gyermekosztály jó hírét és emlékét elviszik az ország sok részébe.

Bakonyiné Nyitrai Gizella

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!