Olvasó

2017.07.13. 14:50

Tartalmas piknik - Somlói szőlőnél járt az Őszi Fény Nyugdíjasklub

DEVECSER/SOMLÓ - A kisváros Őszi Fény Nyugdíjasklub tagjai idén ismét pikniket tartottak klubtársaik - a Soós házaspár somlói szőlőjében.

Civil Tudósítónktól

A rendezvényre meghívták a szabadságát töltő polgármestert, Ferenczi Gábort is. A kora délelőtti órákban alágyújtottak az üstnek, amelyben készült gulyásleves. Ez idő alatt a házigazda, Soós Ferenc és felesége Margit néni bemutatta a szőlőbirtokot és a pincét. A gőzölgő, a húsban bővelkedő laktató előételt finom somlai borral öblögették.

Csoportkép a Somló orgonái alatt a Soós házaspár szőlőbirtokán
Fotó: Czeidli József

A közbeni vidám hangulatú beszélgetés során megtudhatták, hogy a vendéglátóik 1987-ben örökölték a hegy borszörcsöki oldalán lévő nagy területű, hosszú sorú szőlőlugasokat. - Sokat dolgozunk, igényes növény a szőlő.

Szerencsénkre fiaink is dolgosak, így neveltük őket, nagyon sokat vannak kint velünk. Kell az erős kéz, a kitartás a metszéshez, a kapáláshoz és a permetezéshez. - mondták a Soósék egymást igazolva. A fülledt nyári meleg ellenére az asztaltársaság dalra fakadt. Elsőként a hegyet éltetve, a Somló te-tő, de széles kezdetű dallal énekelték tele a hegy mély öblét. - Búcsúzáskor szép nyarat kívántak egymásnak, az őszi viszontlátás reményében.

Czeidli József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!