Olvasó

2017.04.17. 10:32

Világhírű költők napja

Az eddigi évekhez hasonlóan idén is megrendezték a költészet napi megemlékezést, a Himnusz minden időben nevet viselő rendezvényt.

Olvasó

Április 8-án Ajkán, a Nagy László Városi Művelődési Központban indult a program. A különböző iskolákból érkező diákok elmondták az általuk kiválasztott verseket és prózákat, amivel megemlékeztek nagy költőinkről. A továbbjutó szavalók és tanáraik délután különbusszal elutaztak Nagy László fia, András társaságában Iszkázra, a Nagy László-emlékházba, ahol a koszorúzással kezdetét vette az ottani műsor.

A rendezvény folyamán fellépett Szvorák Katalin és Csörsz Rumen István előadóművész, aki magyar és bolgár népdalokat, illetve Nagy László által lefordított verseket adott elő megzenésítve. A műsor után az iszkáziak és a busz apraja-nagyja együtt beszélgetett, eszegetett, iszogatott. Jelen volt Szabóné Réthy Katalin is, a Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány elnöke. A társalgás után visszamentek a diákok Ajkára, ahol Fehér Ildikó színművésszel, Nagy András grafikussal és Buda Ferenc költővel beszélgethettek - Ars poéticák címmel. Április 9-én, vasárnap délelőtt pedig az eredményhirdetés zajlott.

A kétnapos rendezvénnyel méltóképpen megemlékeztünk a magyar költőkről és világhírű műveikről.

Jakab Petronella,

Iszkáz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!