Járvány

2020.04.01. 12:35

12 millió maszk és 200 ezer arcvédő érkezett Magyarországra (videó)

A hat repülőgépnyi szállítmány Kínából érkezett – számolt be róla közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

„A világjárvánnyal szembeni védekezés egyik frontja természetesen az egészségügy. Az egészségügyi védekezésnek egyik nagyon fontos fokmérője, illetve előfeltétele az, hogy a megfelelő számú és a megfelelő minőségű védőfelszereléssel rendelkezzenek az orvosok és az ápolók” – mondta videójában Facebook-oldalán Szijjártó Péter, miszerint szerdán összesen 6 repülőgép érkezik Budapestre Kínából, amelyek többek között 12 millió maszkot, mintegy 30 ezer overált és 200 ezer arcvédőt hoznak Magyarországra.

Ezeket az egészségügyben dolgozók használhatják majd a vírus elleni küzdelemben.

Hozzátette: emellett egy komplett gyártósor is érkezik, amely biztosítani fogja a maszkok folyamatos utánpótlását.

Szijjártó Péter elárulta, hogy a következő napokban több mint tíz gép fog érkezni a Liszt Ferenc Repülőtérre a távol-keleti országból: lélegeztetőgépeket, és a védekezéshez szükséges védőfelszereléseket (kesztyűket, maszkokat, szemüvegeket) fognak szállítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában