ne fogyassza el!

2017.09.26. 18:01

Túl sok nikotinsavat találtak egy étrend-kiegészítőben

A sportolóknak szánt készítmény a Nébih szerint káros lehet az egészségre.

Túl magas nikotinsav (niacin) tartalmat mutatott ki a német hatóság egy Amerikából származó, sportolóknak szánt Musclepharm Assault MP nevű készítményben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerint.

A Nébih honlapján azt írják: a német hatóság a készítményben 100 grammonként 178,5 milligramm nikotinsavat mért. (A termékből naponta 14,5 grammot ajánlott fogyasztani, amelynek 25,9 milligramm nikotinsav-tartalma meghaladja az ajánlott napi 10 milligramm mennyiséget.)

A Nébih tájékoztatása szerint a túlzott mennyiségű niacin bevitele olyan kellemetlen mellékhatásokkal járhat, mint például arcpír, viszketés, száraz bőr, hányinger, diszpepszia, szívritmuszavar (aritmia).

Az elsősorban testépítőknek szánt élelmiszer az internetes forgalomban több ízesítésben és kiszerelésben kapható. A termék leírása szerint a készítmény edzés előtti kiegészítő, amely növeli a teljesítményt, javítja az állóképességet és a mentális koncentrációt.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a terméket egészségük megóvása érdekében ne fogyasszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában