tragédia

2017.10.27. 11:34

Veronai buszbaleset: újabb részletek

Az ütközés után eszméleténél, de sokkos állapotban volt az autóbusz sofőrje – derült ki az olasz rendőrség jegyzőkönyveiből, amelyhez a szülők csak most jutottak hozzá. A tragédia január 20-án történt.

A handout photo provided by Italy's institutional agency for fire and rescue service Vigili del Fuoco on January 21, 2017 shows a firefighter extinguishing flames in the wreckage of a bus following a crash on the A4 motorway near the Verona East exit, northern Italy. The coach carrying Hungarian teenagers home from a school trip crashed and burst into flames on the motorway in northern Italy, killing 16 people, firefighters said Saturday. Some 39 injured were taken to hospital following the accident near Verona on Friday night, which occurred when the vehicle smashed into a bridge pillar, according to emergency workers. / AFP PHOTO / Vigili del Fuoco / Handout / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / VIGILI DEL FUOCO" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Fotó: AFP

A sofőrre a rendőrök találtak rá az autópálya szélén. Az autóbusztól nem messze állt, a sztrádáról a hídra felvezető kijáró elején, de a kiérkező járőröknek nem tudta megmondani, hogy ki ő – írja a borsonline.hu.

A rendőri jelentésben az áll: Száznyolc­vanöt centi magas, testes alkatú férfi, körszakállal. Feje vérzik, homlokán mély vágás látható. Állkapcsa is megsérült, néhány foga kitört. Fejét a szélvédő, jobb lábát a karosszéria egyik eleme találta el. A mentő a veronai idegsebészetre szállítja.

A sofőrt a baleset után előbb a veronai Borgo Trento kórházban, majd Budapesten a Honvédkórházban ápolták.

A lap szerint a szülők azt tervezik, hogy a közelgő évforduló alkalmából elzarándokolnak Franciaországba, ahol a gyerekek a végzetes baleset előtt síeltek, útközben pedig megállnak Veronában is, hogy megemlékezzenek az áldozatokról.

A balesetben tizenheten vesztették életüket, és huszonhárman sérültek meg. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott, egy franciaországi síelésről tartottak hazafelé.

Borítókép: AFP PHOTO / Vigili del Fuoco

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában