katasztrófa

2017.11.13. 11:24

Sokan meghaltak egy vonatszerencsétlenségben a Kongói Demokratikus Köztársaságban

Legalább 34 ember meghalt és 26 megsérült egy gyúlékony anyagokat szállító tehervonat balesetében vasárnap a Kongói Demokratikus Köztársaság délkeleti részében fekvő Lualaba tartományban – közölte egy kormányzati tisztviselő.

A szerencsétlenség Buyofwe településnél történt. A sérülteket a harminc kilométerre fekvő Lubudi kórházába szállították. Az intézmény főorvosa elmondta, hogy a helyszínen még további sérültek várnak ellátásra.

Lualaba kormányzója, Richard Muyej Mangez azt mondta, hogy még növekedhet az áldozatok száma, mert a mentés még nem ért véget, és a tehervonat számos tartálykocsija még lángokban áll. „A károk hatalmasak” – tette hozzá.

A Radio Okapi beszámolója szerint a gyúlékony anyagokat szállító szerelvény a délkeleti Lubumbashiból tartott a déli Luena településre. Miután kisiklott, 13 vagonból 11 lángba borult. A tehervonaton engedély nélkül tartózkodtak az ország egyik feléből a másikba eljutni akaró emberek.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában