Állatvédelmi pontok

2017.12.28. 15:47

Liberálisok: jelöljenek ki petárdamentes övezeteket!

A Liberálisok mértékletességet kér a szilveszteri pirotechnikai eszközök használatában, tekintettel a más háztartásban élő háziállatokra is.

Sermer Ádám, az ellenzéki párt elnökhelyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján – a Liberálisok politikusainak kutyái jelenlétében – kiállt a háziállatok védelme mellett, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a petárdák, tűzijátékok veszélyforrást jelentenek számukra.

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője „petárdamentes övezetek” létrehozását javasolta, kifejtve: egy olyan online térkép jöhetne létre, amelyen bárki bejelölheti, ha kutyája érzékeny az ilyen hangokra, és ezekben a zónákban szigorúbbak lennének az ellenőrzések.

A politikus azt is kiemelte: a Magyarországon élő 2,5 millió kutya jelentős hányadának még nincs chipje, noha annak segítségével percek alatt meg lehet találni az elszökött állat tulajdonosát.

Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának elnöke pedig azt közölte: fenntartják azon javaslatukat, hogy állatvédelmi pontokat kell létrehozni. Ez azt jelenti, hogy a főváros minden kerületében az önkormányzati infrastruktúrát használva működhetnének állatmentő civil szervezetek, és ezekre a pontokra például a talált kutyákat is be lehetne vinni – fejtette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában