Korszakváltást várnak

2018.01.03. 12:47

Az LMP szerint többkulcsos adó kell

Az LMP szerint ha a tavaszi parlamenti választáson nem történik korszakváltás, akkor a családokat a lecsúszás fenyegeti majd idén.

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt szóvivője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, kudarcot vallott a kormány családügyi és szociális államtitkársága is, ugyanis a népességfogyás visszafordításában, illetve a szegénység felszámolásban sem tudnak eredményeket felmutatni.

Kiemelte, hogy még mindig 60 ezer bajba került devizahiteles családot fenyeget a kilakoltatás, 2011 óta duplájára nőtt a dolgozó szegények aránya, a 18 éven aluli gyermekek közel harmada szegénységben él, a három vagy több gyermeket nevelők harmada, míg az egyszülős családok több mint fele él szegénységben, a társadalmi kirekesztéstől fenyegetve.

Az LMP ezen elsősorban egy olyan többkulcsos, igazságos személyi jövedelemadóval segítene, amely a kereső családok 90 százalékánál több bért hagyna

- fejtette ki a politikus, példaként említve, hogy elképzeléseik valóra váltása esetén a minimálbér havi nettó 26 ezer, az átlagbérek pedig havi nettó 36 ezer forinttal emelkednének.

Kanász-Nagy Máté szólt arról is, hogy olyan családpolitikát folytatnának, amely minden családot segítene, a rászorulókat pedig kiemelten támogatná. Az LMP ennek érdekében a családi pótlékot 30 százalékkal növelné, az egyszülős családok pedig ennél is magasabb, 40 százalékos növelésre számíthatnak, és a családi adókedvezményüket is megdupláznák.

Az LMP szóvivője kérdésre válaszolva megerősítette,

az LMP továbbra is nyitott együttműködni minden olyan párttal, amely „korszakváltásban, a 21. század eljövetelében” érdekelt.

Kanász-Nagy Máté azt mondta, a Jobbikot jelenleg nem tartják ilyen pártnak, és mindaddig nem is fogják, amíg nem tisztázza „súlyos identitásválságát”, vagyis azt, hogy „kik is ők valójában, és mit akarnak”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában