lincshangulat

2018.02.20. 13:00

Elkapták az állatkínzással vádolt rendőrt

Bejárta a Facebookot a videó, őrjöngenek a netezők. A rendőrség reagált.

Facebookos állatvédő csoportokban kezdett el terjedni az a videó, amelyen jól látható, hogy egy rendőr ököllel belebokszol egy fehér színű, kis termetű állatba, majd a szolgálati autója csomagtartójába hajítja.

A videóról egyelőre nem tudni, hogy mikor és hol készült, a címe alapján Dány községben, Pest megyében, de az biztos, hogy a egyre többen és többen osztják meg a felvételt – hitetlenkedésüknek és felháborodásuknak hangot adva.

Vért kívánnak a kommentelők, és persze magyarázatot követelnek, hogy mi vitt rá egy embert ilyesmire. A megosztások száma egyre csak nő, és mindenki azt akarja, hogy a rendőrt kellőképpen büntessék meg.

A neten így reagáltak egy rendőröket és katonákat védő csoportban:

A Pest megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője egy netes portál megkeresésére közölte, hogy a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője azonnali parancsnoki kivizsgálást rendelt el a felvételen látottakkal kapcsolatban.

Időközben „önként” jelentkezett ugyancsak a neten valaki, aki azt állítja, ő ütötte meg a kutyát ami nem több „simogatásnál”.

Mint időközben kiderült, nem a valódi elkövető volt az, de megnyilvánulásával elérte, hogy igazi lincshangulat alakuljon ki, és végül önmagát kellett törölnie a Facebookról.

A nyomás hatására nem maradt annyiban az ügy: mint azt a rendőrség közleményben tudatta,  gyors  az érintett rendőrt 2018. február 20-i hatállyal szolgálati beosztásából felfüggesztették – írja a police.hu.  A Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője az ügy további vizsgálata céljából feljelentést tesz az erre hatáskörrel és illetékességgel rendelkező ügyészségen.

A gödöllői rendőrök intézkedtek a kutya soron kívüli állatorvosi vizsgálatára, amely elsődlegesen megállapította, hogy az állat nem szenvedett sérülést az eset során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában