Havazás viharos széllel

2018.02.22. 08:23

Hóátfúvásokra figyelmeztet a Magyar Közút

Hat megyében – Győr-Moson-Sopronban, Vasban, Zalában, Veszprémben, Somogyban és Baranyában – nehezíti hófúvás a közlekedést a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtök reggeli közleménye szerint.

Zürich, 2018. január 17. Hófúvás fordította ki egy nő esernyőjét Zürichben 2018. január 17-én.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Ennio Leanza

Az érintett megyékben csütörtökön akár óránként ötven kilométeres széllökések is lehetnek, ezért arra kérik az autósokat, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az út- és látási viszonyokról.

A meteorológiai előrejelzések alapján csütörtökön legfőképp a Dunántúlon várható számottevő havazás, ott napközben 5-15 centiméteres friss hóréteg is kialakulhat – írták.

Az utakról a havat a visszahordás veszélye nélkül csak a viharos széllökések befejeztével tudja eltakarítani a közútkezelő. A társaság szükség esetén a szerződéses alvállalkozóit is az utakra rendeli, hogy a hófúvásos szakaszokon folyamatosan be tudjanak avatkozni – közölték.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a fentiek miatt arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek és csak megfelelő téli gumikkal induljanak útnak.

Az Útinform weboldalán kora reggeltől késő estig háromóránként tesznek közzé országos összesítést az aktuális útviszonyokról.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: MTI/EPA/Ennio Leanza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában