venezuela

2018.03.01. 20:17

Elhalasztják az elnökválasztást

Egy hónappal elhalasztják az áprilisra kiírt elnökválasztást, miután a kormányzat megállapodott ebben több ellenzéki párttal.

Venezuelában egy hónappal elhalasztják az áprilisra kiírt elnökválasztást, miután a kormányzat megállapodott ebben több ellenzéki párttal – jelentették be csütörtökön Caracasban.

Jorge Rodríguez tájékoztatási miniszter, a kormánypárt kampányfőnöke közölte, hogy olyan pártokkal kötötték meg a megállapodást, amelyek kiváltak az ellenzéki koalícióból, amely az április 22-re kiírt választás bojkottját határozták el.

A csütörtöki megállapodásban nincs pontos új dátum, a lényege az, hogy május második felében fogják lebonyolítani a voksolást. Az ellenzéki koalíció csak akkor tér vissza a kampányba, ha teljesülnek a követelései, aminek a híján a választás elcsalásától tartanak.

A kért garanciák közül az új megállapodás tartalmazza nemzetközi megfigyelők meghívását, a jelöltállítási határidő meghosszabbítását, és egy ígéretet arra, hogy minden jelölt egyformán hozzáférhet az állami és privát sajtóhoz.

 

Címkék#voks

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában