kalifornia

2018.03.10. 06:57

Holtan találták a veteránotthonban lövöldöző férfit és három túszát

Holtan találták a kaliforniai veteránotthonban lövöldöző férfit és három női túszát péntek este.

A lövöldözés helyi idő szerint pénteken délelőtt történt. Egy fegyveres férfi tüzet nyitott a Napa-völgyben lévő, San Franciscótól északra fekvő Yountville városka veteránotthonában. A rendőrség perceken belül a helyszínen volt, az épületet körülvették, a seriff hivatala pedig riadóztatta a környéken élőket.

A tettes, egy fiatal férfi, akinek kilétét nem hozták nyilvánosságra, 15-30 lövést adott le, köztük a kiérkező rendőrökre is. A házat és környékét lezárták, kiürítették a közeli épületeket és a golfpályát, és a rendőrség túszszedőkkel történő tárgyalásokra kiképzett különleges munkatársai megpróbáltak egyezségre jutni az otthon egyik szobájába bezárkózott fegyveressel.

Az eredménytelen kísérletek után a rendőrök behatoltak az épületbe, és ott megtalálták a fegyveres férfi és három túsza holttestét. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történt. Egy kaliforniai szenátor korábban azt közölte újságírókkal, hogy a lövöldöző férfi az Út hazafelé nevű programnak a tagja, pontosabban kezeltje volt. A program a poszttraumatikus stressz szindrómában (PTSD) szenvedő veteránoknak nyújt segítséget.

A három túszról azt feltételezik, hogy a veteránotthon alkalmazottai voltak.

June Iljana, a kaliforniai veteránügyi hivatal szóvivője még pénteken délután arról tájékoztatta a sajtót, hogy ebben az intézményben, amely az egyik legnagyobb amerikai szeretetotthon, 850 idős vagy rokkant háborús veterán él, olyan volt katonák, akik megjárták a koreai és a vietnami háborút, ott voltak Irak kuvaiti inváziójakor vagy a Bush elnök által indított iraki háborúban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában