Tolvajok

2018.04.25. 11:54

Malaclopásért kell felelnie két férfinak

Folytatólagosan elkövetett lopással és dolog elleni erőszakkal vádolja a Bajai Járási Ügyészség azt a biztonsági őrt és társát, akik 62 malacot loptak el egy tataházai sertéstelepről - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdán.

A közlemény szerint a 28 éves, biztonsági őrként dolgozó ruzsai férfi tavaly április 7-én este 24 órás szolgálatában 31 magyar lapály fajtájú, egyenként 20 kilogrammos malacot adogatott ki a kerítésen 50 éves kelebiai társának, aki az állatokat egy utánfutóval ellátott tehergépjárműre rakta. A tolvajpáros hat nap múlva ugyanígy ismét ellopott 31 malacot.

Az állatokat az idősebb vádlott eladta, és a befolyt összegből 100 ezer forintot adott a fiatalabb férfinak.

A lopást azonban a szövetkezetnél rövid időn belül felfedezték, ráadásul az állatok elszállítására használt jármű mozgását egy térfigyelő kamera is rögzítette. Az okozott kár 1 millió 127 ezer forint.

Az ügyészség a szabadlábon lévő, büntetlen előéletű férfiakkal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és az okozott kár megtérítését indítványozza. A tolvajok ügyében a Bajai Járásbíróság dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában