Történelmi idők

2018.04.21. 08:44

Trócsányi László: Szeretnénk hinni, hogy a kvótaügy halott

Történelmi időszakot élünk, amikor eldől, hogy gyenge nemzetállamokkal és erős brüsszeli irányítással fogunk-e tovább működni, vagy létrejön az erős tagállamok erős Európája - nyilatkozta Trócsányi László. Az igazságügyi miniszter szerint kemény harc vár ránk, mert Brüsszel júniusban pontot akar tenni az Európát sújtó migrációs válság ügyére a menekültek szolidáris alapon történő szétosztásával.

A politikus pénteken az ECHO TV Napi aktuális című műsorában kifejtette: a magyar kormány álláspontja az, hogy a tagállamok egyenjogúságának kell érvényesülnie az Európai Unióban, ezért egy olyan Európában gondolkodnak, ahol az asztal körül ülő 28 ország meghallgatja egymás érveit, dialógust folytat egymással és elfogadja egymás különbözőségeit.

Trócsányi szerint történelmi időszakot élünk, amikor eldől, hogy „gyenge nemzetállamokkal és erős brüsszeli irányítással fogunk tovább működni”, vagy létrejön az erős tagállamok erős Európája. Csak egy erős Magyarországgal lehet érdekeket érvényesíteni – szögezte le.

Mi szeretnénk hinni, hogy a kvótaügy halott – fogalmazott Trócsányi László.

A politikus szavai szerint a dublini reform tartalmazza a kötelező szétosztási mechanizmust, amely nemcsak Magyarország, hanem egész Közép-Európa számára elfogadhatatlan.

Trócsányi kijelentette, kemény harc vár a magyar kormányra és szükség lesz a V4-ek egységére, mert Brüsszel júniusban pontot akar tenni az Európát sújtó migrációs válság ügyére a menekültek szolidárisi alapon történő szétosztásával. Az Európai Unió Tanácsának elnöki posztját betöltő bolgárok javaslata szerint pedig Magyarországnak a korábbinál is több migránst kellene befogadnia – tette hozzá.

A teljes beszélgetést itt tudja megtekinteni:

Borítóképünk kivágás a videóból. Forrás: Echo Tv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában