Robban a múlt

2018.06.21. 08:10

Bombát találtak a budapesti Ötvenhatosok terén

Az építkezésen bukkantak rá a szerkezetre, mely miatt több házat kiürítenek a környéken.

A szerdán talált bomba miatt csütörtök délelőtt az elszállítás idejére néhány utcát lezárnak, és több házat, irodát kiürítenek a Dózsa György útnál – tájékoztatta a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje korábban az MTI-t.

Markovics Zita közölte: egy 120 milliméter átmérőjű, kilőtt, feltételezhetően szovjet repeszromboló aknagránátot találtak.

A robbanószerkezet elszállítását csütörtök reggel kezdik meg, a rendőrség reggel 9 órakor kiüríti a környéket és lezárja az érintett utcákat. Tizenkét társasházat, egy irodaházat és részlegesen egy idősotthont kell kiüríteni. Lezárják a Dózsa György utat az Ajtósi Dürer sor és a Városligeti fasor között, a gyalogosforgalmat pedig a Murányi utca és a Városligeti fasor között fogják korlátozni.

A bomba elszállítása várhatóan 10 órakor kezdődik meg, a tűzszerészek azt kérik, hogy akkortól mindenki kerülje el a környéket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában