viharos volt az éjszaka

2018.06.13. 06:02

Kidőlt fák, elárasztott pincék adnak munkát a tűzoltóknak országszerte

Az országon átvonuló vihar szinte mindenütt károkat okozott szerdára virradó éjjel - közölte a katasztrófavédelem.

Kecskemét, 2018. június 13. Az áramszolgáltatás helyreállításán dolgoznak Nemzeti Közmûvek szakemberei és alvállalkozóik 2018. június 13-án Kecskemét-Borbás külterületén, ahol az éjszakai vihar fákat döntött a kis- és középfeszültségû távvezetékekre. Tömeges üzemzavart okozott a Nemzeti Közmûvek szolgáltatási területén a Dél-Alföldön június 13-ra virradóra végig vonuló vihar: csaknem százezer ügyfélnél okozott áramszünetet, de kora délelõttre már 70 ezer helyen helyreállították a szolgáltatást. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Zala és Somogy megyében is több településen kidőlt fákhoz hívták ki az egységeket, így például Becsvölgyén, Nagykanizsán, Kaposváron, Balatonfenyvesen, Nagyatádon.

A Fejér megyei Abán víz árasztotta el egy családi ház pincéjét, több helyen pedig fák dőltek az úttestre, például Rácalmáson és Kisapostagnál a 6-os főútra, Polgárdi közelében pedig a Fülére vezető útra.

A Pest megyei Dömsödön az iskola kapujára és az 51-es főútra, míg Törökbálinton egy személygépkocsira borult fa. Baranya megye és Budapest több pontján szintén kidőlt fákhoz, letört ágakhoz riasztották a tűzoltókat, csakúgy, mint Bács-Kiskun megyében.

A Mávinform közlése szerint a Budapest-Kelebia vasútvonalon, Dömsöd és Kunszentmiklós-Tass között egy kidőlt fa leszakította a felsővezetéket, ezért ideiglenesen szünetel a vonatközlekedés. Az érintett vonatpótló busz közlekedik, az átszállások miatt 30-60 perccel hosszabb lehet a menetidő a közlemény szerint.

Az áramszolgáltatás helyreállításán dolgoznak a Nemzeti Közművek szakemberei és alvállalkozóik 2018. június 13-án Kecskemét-Borbás külterületén.

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában