Pártproblémák

2018.07.20. 07:46

Szél Bernadett visszavonul a jövőjéről gondolkozni

Az elmúlt hetekben az LMP több politikusa ellen is etikai, illetve fegyelmi eljárást kezdeményeztek.

Az Lehet Más a Politika társelnöke, Szél Bernadett háttérbe vonul, és végiggondolja további szerepvállalását. A politikus azután döntött így, hogy a párt etikai bizottsága három évre eltiltotta minden párttisztségtől – számolt be róla a TV2 Tények Extra című műsora.

Mint elhangzott, a határozat ellentmondásos, ugyanis a döntés ellenére Szél Bernadett társelnöki tisztségét megtarthatta.

Az adásban rámutattak: az elmúlt hetekben az LMP több politikusa ellen is etikai, illetve fegyelmi eljárást kezdeményeztek. Az eljárások eredményeképpen több tagot is eltiltottak a párttisztségviseléstől. Négy tag, köztük Schmuck Erzsébet és Ungár Péter ellen már lezárult a fegyelmi és etikai eljárás, azonban ők is az eddig megszokott helyükön folytathatják a munkát a tiltás ellenére.

Demeter Márta országgyűlési képviselő, frakciótag a TV2-nek azt mondta: az LMP bizottságai úgy hozták meg döntésüket, hogy az ne befolyásolja a párt egységét és működését. Demeter Márta azt is jelezte: az eljárásokról a párt közleményben tájékoztatja majd a nyilvánosságot. Hozzátette: az eltiltottak közül senki nem tervezi a lemondását, ugyanakkor ebben Szél Bernadett társelnök már nem ennyire biztos. Ő úgy fogalmazott, hogy a jövővel kapcsolatban fontos és felelős döntéseket kell meghoznia, amihez időre van szüksége.

A borítókép forrása: MTI / Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik