Forró helyzet

2018.07.03. 08:02

Több mint száz házat pusztított el az erdőtűz Coloradóban

Több mint száz ház leégett az egyesült államokbeli Colorado államban, Fort Garland településnél erdőtűz miatt - közölte helyi idő szerint hétfőn a katasztrófavédelem. 

San Luis Valley hatósága Twitter-üzenetében azt írta, hogy a tűz 104 otthont semmisített meg, és további hatvan házat veszélyeztet. Áldozatokról egyelőre nincs hír. A lángok mintegy 230 négyzetkilométernyi területen tomboltak. Kétezer embert kimenekítettek.

A hatóságok megállapították, hogy a tüzet emberi gondatlanság okozta. A rendvédelmi erők őrizetbe vettek egy 52 éves dán állampolgárságú férfit, Jesper Joergensent, aki beismerte, hogy tiltott helyen rakott tüzet. Vádat emeltek ellene. Időközben az is kiderült, hogy engedély nélkül tartózkodik az Egyesült Államokban, ezért a szövetségi bevándorlási tisztviselők további jogi lépéseket helyeztek kilátásba ellene.

Colorado államban egy tucatnyi helyen pusztít erdőtűz. A helyi hatóságok a múlt héten adtak ki figyelmeztetést arról, hogy a rendkívül száraz és meleg időjárás kedvez az erdőtüzek fellobbanásának. Erdőtüzek tombolnak egyébként Kalifornia északi részén és Oregon államban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában