állatkínzás

2018.11.14. 09:05

Baltával verte agyon a kölyökkutyákat egy nő Zalában

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy nő ellen, aki baltával agyonverte hét kölyökkutyáját, majd az állatok tetemét felgyújtotta – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán.

Pirger Csaba közlése szerint az egyedül élő 64 éves szentliszlói nő 2013 óta tartott egy keverék nőstény kutyát. Az asszony munkanélküliként, havonta 44 ezer forintból élt.

Nem volt pénze arra, hogy a kutyáját ivartalanítsa, de a párzási időszakban igyekezett elzárva tartani, ennek ellenére idén tavasszal a kutya vemhes lett. Hét kölyköt hozott a világra az udvari fészerben.

A nő úgy döntött, hogy elpusztítja az egynapos kölyköket, ezért – alkoholfogyasztást követően – egy virágföldes zsákba tette az állatokat, majd egy baltával addig ütötte őket, amíg azok életjelet adtak. A kölykök tetemét tartalmazó zsákot ezután fűrészporral, újságpapírral befedve és benzinnel lelocsolva meggyújtotta.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a nő ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában