toborzó

2019.03.11. 21:57

Idén is zászlóvivőket várnak a szervezők

A rendezvényre 2019. március 16-án a Magyar Zászló és Címer napján kerül sor, amelynek keretében az Andrássy úton viszik végig az 1848 méter hosszú zászlót.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A tavalyi eseményhez hasonlóan idén is zászlóvivőket toboroznak a szervezők. A rendezvényre 2019.március 16-án a Magyar Zászló és Címer napján kerül sor, amelynek keretében az Andrássy úton az arra vállalkozók viszik végig az 1848 méter hosszú zászlót. A szervezők várják a jelentkezőket, akik akár zászlóvivőként, akár támogatóként csatlakoznának az eseményhez.

A szervezők keresik azt az 1848 személyt, akik az 1848 méter hosszú lobogót végig viszik az Andrássy úton. Képviseltethetik magukat magánszemélyek, civil szervezetek, iskolák, egyesületek, családok, önkormányzatok, cserkészcsapatok, külhoni és magyarországi-, határon túli és a világban szétszórt magyar közösségek.

Jelentkezni ezen az oldalon lehet: https://Zaszlo.MagyarTrikolor.com

1848. április 11-én – a negyvennyolcas törvények között – vált hivatalossá a három színű nemzeti lobogónk. Az 1848 x 2 méteres zászlót 1848 személy segítségével visszük végig Budapesten az Andrássy úton az Opera és a Hősök tere között. A Hősök terén élő kokárdát alkotunk a zászlóval végül ünnepi műsorral várjuk a zászlóvivőket és az ünneplő közönséget.

Borítókép: Egy több mint hétszáz méter hosszú magyar zászlót visznek a magyar zászló és címer napja alkalmából szervezett felvonulás résztvevői a fővárosi Andrássy úton 2018. március 16-án

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában