Felmérés

2019.04.17. 10:18

Az európaiak többségének fontos a keresztény kultúra megőrzése

Az Európai Unió (EU) állampolgárainak nagy része szerint meg kell őrizni Európa keresztény hagyományait – derül ki a Századvég kutatásából.

A Századvég Európa 35 országában – az EU-ban, Ukrajnában és a Nyugat-Balkánon – végzett kutatása szerint

az uniós tagállamok állampolgárainak majdnem 60 százaléka gondolja úgy, hogy meg kell őrizni Európa keresztény kultúráját és hagyományait,

és csak 31 százalék szerint kellene túllépni a keresztény hagyományokon egy világibb kultúra felé.

A volt szocialista országok és a visegrádi négyek (V4) állampolgárainak kétharmada tartja fontosnak a keresztény kultúra megőrzését, viszont a nyugati alapítók és a 20. századi csatlakozók állampolgárainak csak alig több mint fele gondolja fontosnak a hagyományok megőrzését.

Magyarország európai szinten az „élharcosok” közé tartozik a keresztény kultúra megvédéséért és megőrzéséért vívott küzdelemben:

a magyar emberek csaknem 80 százaléka gondolja úgy, hogy meg kell őrizni a keresztény alapokat és hagyományokat.

Magyarország mellett Bulgária és Csehország tarja a leginkább fontosnak a keresztény hagyományok megóvását.

A Századvég a Kantar Millward Brown Hungary Kft.-vel közösen telefonon végezte közvélemény-kutatását január 7. és március 31. között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában