genovai hídomlás

2019.09.13. 15:40

Újabb gyanúsítottakat vettek őrizetbe

A Morandi-hidat is működtető Autostrade par Italia (ASPI) magán autópálya-kezelő vállalat szakembereit gyanúsítottként hallgatják ki, dokumentum hamisítás kapcsán.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Luca Zennaro

Újabb kilenc embert vettek őrizetbe az olasz hatóságok pénteken a tavaly augusztusban leomlott Morandi-híd katasztrófájával összefüggésben.

Az őrizetbe vettek között vannak a Morandi-hidat is működtető Autostrade par Italia (ASPI) magán autópálya-kezelő vállalat szakemberei. Az olasz sajtó értesülései szerint a hatóságok azzal gyanúsítják őket, hogy meghamisították az általuk kezelt autópályahidak biztonsági ellenőrzésével kapcsolatos dokumentumokat a genovai baleset előtt és után is, hogy kedvezőbb színben tüntessék fel a hidak állapotát.

A Morandi-híd váratlanul omlott össze egy forgalmas tavaly augusztusi délelőtt, 43 személy veszítette életét.

Több mint nyolcvan személy ellen emeltek eddig vádat vagy indítottak vizsgálatot a katasztrófa miatt, köztük a hidat üzemeltető autósztráda-társaság menedzserei és mérnökei, valamint a római közlekedési minisztérium és az olasz közútkezelő (ANAS) több tisztségviselője ellen. Az 1967-ben emelt híd az első feltételezések szerint a hiányos karbantartás miatt omlott össze.

Az új híd építését már megkezdték, és a tervek szerint jövő tavasszal adják át.

Borítókép: az A10-es autópálya leszakadt hídja Genova közelében 2018. augusztus 15-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában