Illegális bevándorlás

2019.10.12. 11:03

Kameruni származásúak haltak meg Mexikó partjainál

Ez volt az első alkalom, hogy egy afrikai származású csoport járt szerencsétlenül a tengeren.

Legalább két kameruni származású illegális bevándorló vesztette életét egy migránsokat szállító csónak balesetében Mexikó partjainak közelében – közölték szombaton a mexikói hatóságok.

Bár az ilyen jellegű hajótörések gyakorinak számítanak Mexikó déli részénél, egy helyi nem kormányzati szervezet szerint ez volt az első alkalom, hogy egy afrikai származású csoport járt szerencsétlenül a tengeren.

A Mexikó területére bejutni próbáló bevándorlók túlnyomó többsége valamelyik közép-amerikai országból indul útnak, de a hatóságok újabban azt tapasztalják, hogy egyre több afrikai is érkezik, elsősorban Kamerunból, a Kongói Demokratikus Köztársaságból és Eritreából. Ők először repülővel utaznak el Dél-Amerikába, és onnan próbálnak aztán bejutni az Egyesült Államokba.

A mexikói hatóságok szombati közlése szerint a két kameruni holttestére pénteken bukkantak rá Chiapas tartomány egy településének partján. Nyolc másik embert sikerült megmenteni, egy embert eltűntként tartanak nyilván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában