petíció

2019.11.01. 09:29

Aláírásgyűjtés indult a Liget Budapest-terv megmentéséért

Veszélybe került a külföldön elismert fejlesztés megvalósulása.

Karácsony Gergely megfúrná a külföldön számos elismerésben részesített Liget Budapest Projektet, azonban most petíció indult a fejlesztés védelme érdekében. „Legyen a Liget Projekt büszkesége a Nemzet fővárosának!” – áll a kezdeményező felhívásában – írja az Origo.

Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányának egyik fontos eleme volt a Liget-projekt leállítása, amivel veszélybe került a külföldön elismert fejlesztés megvalósulása. Csakhogy most valaki petícióval fordult a közvéleményhez. Azt szeretné elérni, hogy a projektet megmentsék, és Budapest büszkeségévé tegyék. A linkre kattintva tudják elérni és aláírni a petíciót. A felhívás teljes szövege pedig alább olvasható:

„Felhívás a vidék Magyarországához és a budapestiekhez!

A most már külföldön is elismert és figyelemmel kísért díjat kapott, sikeres „Liget Budapest Projekt” befejezése veszélybe került. A budapestiek döntése értelmében a városnak új vezetése van, akik a folytatást meg akarják akadályozni. Ez a terv óriási lehetőség, talán száz évben egyszer van ilyen, hogy a kultúra, a művészetek területén ilyen maradandót hozzon létre. Budapesten? Igen, de Budapest nem csak a budapestieké, Budapest az egész országé, így ez mindenki javára és hasznára válik, mert Budapest a Nemzet Fővárosa.

Ezért indítom útjára ezt a felhívást. Miért? Mert itt vidéken ismertem meg igazán, hogy mit jelent az embereknek egy ország fővárosa. Budapesten születtem és ott éltem sokáig. 13 éve élek Nagykanizsán. Itt hallottam először a mi fővárosunk kifejezést, amikor egy vonaton utazva a tanító néni az ott ülő gyerekeknek azt mondta, most pedig indulunk és megnézzük a mi Fővárosunkat. Azóta sokszor hallom ezt a kifejezést vidéken és vallom, Budapest a mi Fővárosunk, Budapest a Nemzet Fővárosa.

Kérjük a kormányt, tegyen meg mindent, használjon fel minden törvényes lehetőséget a Liget Budapest Projektet megmentésére és vigye végbe következetesen eredeti elhatározását. Legyen a Városliget még inkább a kultúra a művészetek, a pihenés gyönyörű központja. Ezt hivatott támogatni ez a felhívás.

Legyen a Liget Projekt büszkesége a Nemzet fővárosának!

Kérek mindenkit, magán embereket, civil szervezeteket, egyesületeket segítsen e nemes cél elérésében, osszátok meg minél többen!

Szabó László

Nagykanizsa„

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában