szélvihar

2020.02.24. 16:24

A fővárosi Uzsoki kórház egyik épületére is rádőlt egy fa

Sokfelé ad munkát a tűzoltóknak a viharos szél, hétfő délig országszerte mintegy 140 riasztásuk volt – közölt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Söjtör, 2020. február 10. Házra dõlt fa eltávolításán dolgozik egy tûzoltó vihar után a Zala megyei Söjtörön, a Deák Ferenc utcán 2020. február 10-én. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Mukics Dániel az MTI-nek elmondta: a legtöbb hívást Budapesten és Pest megyében kapták.

Jellemzően leszakadt faágak, kidőlt fák, ledőlt kémények okoztak gondot, de több épületben is károkat okozott a szél.

A fővárosi Uzsoki kórház egyik épületére rádőlt egy fa, de senki sem sérült meg. A VIII. kerületben az Alföldi utcában egy közintézmény tetejét mintegy 100 négyzetméteren bontotta meg a szél – közölt az OKF szóvivője.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatott, hogy a fővárosban több mint negyven helyszínre riasztották a tűzoltókat. Jellemzően útra dőlt fák, leszakadt, többmázsás faágak, megrongálódott háztetők és utcára hulló cserepek miatt kértek a tűzoltók segítségét.

A II. kerületben, a Pasaréti úton egy hatvan centiméter átmérőjű, húsz méter magas fa dőlt egy ház falának, szintén fát döntött ki a szél a Labanc úton. A tűzoltók mindkét helyszínen motoros láncfűrésszel darabolták fel a többmázsás fákat.

A III. kerületi Kiskorona utcában egy öles faágat szakított le a szél, a lezuhant faág egy autót is megrongált.

A XIII. kerületben a Kassák Lajos utcában egy kéményseprőlétrát sodort le a szél egy háztetőről.

A VIII. kerületi Fiumei úton mintegy száz négyzetméteren bontotta meg a szél az egyik épület tetejét, a lógó lemezeket a fővárosi tűzoltók rögzítették.

A XVIII. kerületben egy leszakadt vezeték miatt riasztották a budapesti tűzoltókat, míg a IX. kerületi Gubacsi úton egy harminc négyzetméteres tetőt borító bádoglemezt kellett biztonságosan rögzíteniük.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében azt írta: hétfőn a néhol még erős szél estére mindenütt mérséklődik, majd éjszakától ismét megélénkül, néhol meg is erősödik.

Borítókép: illusztráció

Házra dőlt fa eltávolításán dolgozik egy tűzoltó vihar után a Zala megyei Söjtörön 2020. február 10-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában