nem ez az első ügye

2020.02.14. 11:40

Elfogták a Népfürdő utcai gyilkosság feltételezett elkövetőjét

Egy korábbi késeléssel is a 39 éves férfit gyanúsítják.

Elfogták azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte azt a nőt, akinek holttestét január közepén találták meg a főváros XIII. kerületében lévő Népfürdő utcában – közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, január 14-én a mentők értesítették a rendőrséget, hogy

a Népfürdő utca egyik irodaházának közelében találtak egy női holttestet. Mint kiderült a nőt olyan súlyosan bántalmazták, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) halált okozó testi sértés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, amely során kiderült, a nő bántalmazója a 39 éves D. Lajos volt, akit a járőrök február 12-én a IV. kerületben, az Óceánárok utca erdős területén elfogtak.

A nyomozás során feltárták, hogy

D. Lajos megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2019. szeptember 8-án a XIV. kerület Róbert Károly körúti felüljáró alatt több alkalommal megszúrt egy ott alvó férfit, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A BRFK munkatársai a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett, és halált okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és javasolják letartóztatásának indítványozását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában